A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

5 ok, miért ne hanyagold el az arckrémezést nyáron

5 ok, miért ne hanyagold el az arckrémezést nyáron Biztosan te is hallottad már: "Mégis miért hidratáljam a bőrömet nyáron? Az arckrém úgyis lefolyik az arcomról! "
Most mondok 5 okot, hogy miért használj nyáron is arckrémet és tanácsot adok, hogyan tedd ezt!
 1. Zsírvesztés

  A hosszadalmas fürdőzés, strandolás eltávolítja azokat a  bőrfelszíni lipideket, melyek normál esetben a bőr védőrétegét képezik.

  Amint ez a lipid-réteg megbomlik, a nedvesség elpárologhat és a fontos nedvesség-megkötő anyagok (természetes hidratáló faktorok) könnyedén eltűnhetnek, így a bőr nem képes elegendő vizet tárolni, és szárazzá, petyhüdté válik!  Ezért használjunk nyáron is olyan hidratáló krémeket, melyek könnyed textúrával bíró, lágy, vitaminokban és hidratáló komponensekben gazdag arckrémek. Ha nappalra túl soknak érezzük, használjuk éjszaka! Ezt a tanácsot fogadja meg az is, aki sokat tartózkodik légkondicionált helyen.

 2. Káros fényhatások

  A napégés megelőzés a nyár egyik legfontosabb szabálya. Könnyű, nem zsíros fényvédő arckrém alkalmazásával (Trópusi nyár arcrkém, BB kollagén krém) és a napsugárzás minimalizálásával, amikor a legerősebbek az UV-sugarak (délelőtt 10 és délután 4 óra között) elejét vehetjük a bőrünkre rendkívül káros napégésnek. Ha már bekövetkezett a baj, a kezelésének középpontjában a bőr hűtése áll, hogy megszüntessük a fájdalmat és a gyulladást., illetve olyan hámoító krémek használata, mint a Levendula-cickafark habkrém (akár arcra is).

 3. Napallergia

  Fényvédő nappali arckrémmel nem csupán a napégést, de a napallergiát is megelőzhetjük, melyet az oxidatív stressz idézi elő, melynek oka az UVA- és kisebb mértékben az UVB-sugarak által előidézett szabadgyökök képződése.

 4. Nyári extrém bőröregedés

  Az arcbőr és a dekoltázs korai bőröregedésének a leggyakoribb oka a napsugárzás. A reakciók közé tartoznak a szeplők, az öregségi foltok (májfoltok), a hajszálerek az arcon, az érdes bőr, a finom ráncok, a foltos arcbőr, a petyhüdt bőr. Ezek mind a nem megfelelő arcápolással párhuzamosan fellépő túlzott napozásra utalnak. A fényvédő nappali krémek használata mellett nagyon fontos, hogy mivel ápoljuk bőrünk napozás (vagy csak szimplán napon tartózkodás) után. Érdemes erős antioxidánsokban gazdag krémet választani, melyek nyugtató és regeneráló hatással bírnak. Korosztályodnak és arcbőröd állapotának megfelelően válaszd a Voyage Málna-C nappali arckrém 25 + , vagy a Voyage Kétfázis Hialuron- C 45+ nappali arckrémeket, melyek intenzív hatóanyagai gátolják az UV- sugarak okozta szabadgyökképzést és ezzel a bőr öregedését.
 5. Kombinált bőr - akkor ne is hidratáljuk?

  Gyakran említett probléma nyáron a fénylő homlok. Az arcbőr izzadása nem jelenti azt, hogy a bőrünknek nincs szüksége hidratálásra! Neked is van megoldásunk, méghozzá a Saganoi bambuszerdő créme frappé, melynek hatóanyagai a kellemetlen izzadságcseppeket felszívják, és pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, hogy az ne veszítse el hosszútávon rugalmasságát, tónusát.

  Fontos, hogy bőrödet ne csak kívülről, de belülről is hidratáld megfelelő mennyiségű víz elfogyasztásával. Mindig nagyon tiszta arcbőrre vidd fel a krémet és igyekezz a bőrtípusodnak megfelelő készítményt választani. Ebben segítenek Magister lányaink, és velünk is felveheted a kapcsolatot az info@magisterproducts.hu e-mail címen, de az oldal bőrtípus választó modulja is a segítségedre lehet.

A te bőröd, az én küldetésem!

Ildikó
Tartalomhoz tartozó címkék: blog