A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Fizikai fényvédő fluid SPF30 UVB/UVA/HEV

Teljeskörű UV és kékfény védelem
Elérhetőség: Készleten
Várható szállítás: 2024. július 19.
Kiszerelés: 30 ml

Az év dentálhigiéniai terméke kategória olvasói díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr hajápoló kategória olvasói díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr smink kategória zsűri díj nyertese!

 

Leírás és Paraméterek

KÉKFÉNY ÉS UV VÉDELEM

Ebben a könnyed textúrájú UV és kékfény védő hidratáló fluidban a fényvédelmet kizárólag a cink-oxid, mint ásványi fizikai fényvisszaverő filter ill. természetes biológiai hatásfokozók biztosítják.

A rendkívül erős antioxidáns HelioPure® Skin több támadásponton segít megvédeni a bőrt az UV-sugárzás destruktív hatásaitól.

A díjnyertes prebiotikus hatású Photobiome® pedig innovatív biológiai fényvédőként támogatja a bőr mikrobiomját az UV elleni védekezésben. Mindeközben a krétai organikus olíva olaj hidratálja a bőrt.

A Matilook® professzionális hatóanyag a birsalma erejével segít mattítani a bőrfelszínt.

Nem tartalmaz kémiai fényvédőt!

ÍGY ÉPÍTSD RUTINBA!

Használat: rázd fel a flakont, majd a reggeli rutinodban simítsd el egyenletes rétegben a megtisztított, tonizált arcbőrödön! Napon tartózkodás esetén 2 óránként ismételd meg az alkalmazását!

Bőrtípustól függően alá hidratáló/mattító vagy éppen anti-aging szérum rétegezhető. Ideális lehet pl. szárazabb bőr esetén a Cactus juice szérum vagy pigment képződésre hajlamos bőr esetén a Pigment trick treatment szérum. Tág pórusú, zsíros bőr számára az Aknézia Amphora szérum, amennyiben pedig a mattítás a cél, úgy a Seaesta szérum.

Ha világosabb bőrtónussal rendelkezel, akkor a fényvédő színe szépen bele fog olvadni a bőrödbe. Amennyiben sötétebb, kreolosabb a bőröd, úgy lehetséges, hogy szükséges lesz fölé színazonos BB-, vagy CC-krémet, esetleg púdert, bronzosítót rétegezni.

Összepasszol Essence of Earth Asiatica Retireal szérumunkkal, melynek használata mellett elengedhetetlen a teljeskörű UV védelem a reggeli rutinba.

BIOLÓGIAI FÉNYVÉDELEM: PHOTOBIOM®

A biológiai fényvédelem igen újszerű és innovatív módon közelíti meg a fényvédelmet. Mivel a fizikai és a kémiai fényszűrők sem adnak 100%-os védelmet, ezért elengedhetetlenné váltak a fényvédős kozmetikumokban. Ezek nem a hagyományos értelemben vett leégéstől vagy pigmentfolt képződéstől védenek, hanem a bőr hámsejtjeinek genetikai állományát és az immunsejtjeit védik.

Az egyik 2023-as újdonság a díjnyertes PHOTOBIOM! Nézzük, hogyan működik!

UV-fény hatására a bőrön megtalálható, egyébként ártalmatlan mikroorganizmusok időzített agresszorokká válhatnak, olyan anyagokat kiválasztva, amelyek gyengítik a bőr ellenálló képességét a környezeti tényezőkkel szemben, gyulladást okozva, és felerősítve a fényöregedésre jellemző elváltozásokat.

Azonban egyes mikrobiomot alkotó fajok olyan módon képesek kölcsönhatásba lépni a napsugárzással, hogy azok megerősítsék a bőr védelmét. Ezeket a fajokat photobiome faktornak nevezzük.

Legújabb kutatások szerint a photobiome faktor táplálásával képesek vagyunk befolyásolni a mikróbák által kiválasztott ún. szoláris posztbiotikumok képződését, olyan módon, hogy azok jótékony hatással legyenek a mikrobiomra és a bőrünk fényvédelmére, valamint az öregedési folyamatokra.

A gránátalma fitolipid frakcióiból, valamint a gyapot sejtfaktoraiban gazdag plazmájából készült díjnyertes (bonz elismerést kapott az In-Cosmetics Global Dél-Korea kiállításon az innovatív zóna legjobb összetevőjeként) Photobiome hatóanyag egy teljesen új perspektívából közelíti meg a fényvédelmet és a photoaging megelőzését. Aktívként segíti a bőr mikrobiomjának saját védelmét a káros hatásokkal szemben, természetes fényvédelmet nyújtó szoláris posztbiotikumok termelésére serkenti a photobiome faktort, így közömbösíti az UV-sugarak káros hatását.

ANTI-PHOTO-AGING: HELIOPURE SKIN®

A pre- és anti-aging területén az egyik legújabb innováció a HelioPure® Skin nevű hatóanyag, amelyet a Phaeodactylum tricornutum nevű alga kivonatából állítanak elő. A mikroorganizmus a narancssárga-barna színanyagot az oxidatív stressz elleni védelem és a fotoszintézis maximalizálása miatt termeli, aminek köszönhetően kiszélesíti a fényelnyelés spektrumát (kék-zöld spektrum), így biztosítja a mikroalga optimális növekedését. Az emberi bőrnek szintén szüksége van UV-sugárzásra ahhoz, hogy létfontosságú funkcióit ellássa, ugyanakkor ahogyan Ő is, mi is érzékenyek vagyunk az oxidatív stresszre. A fukoxanthin segít megvédeni a bőrt az UV-sugárzás destruktív hatásaitól.

A HelioPure® Skin a világon elsőként nálunk, a Bucsu bio dülő család tagjaként mutatkozott be a Lavendel jelly visage termékünkben és most ebbe az innovatív fényvédőnkben is méltó szerephez jutott.

Egy 56 napos teszt időszakot követően a résztvevő nők önértékelés alapján alkottak véleményt a komponens hatásosságáról:

 • 81% „Úgy érzem, a bőröm nagyobb mértékben képes védekezni a napsugárzás ellen!”
 • „A bőröm kevésbé reagál a napfényre.”
 • 86% „Halványultak az fotoaging jelei.”
 • 90% „Feszesebbnek és tömörebbnek érzem a bőröm.”
 • „A barázdák és a finom ráncok kevésbé láthatóak.”
 • 95% „A termék növeli a komfortérzetet (a bőröm kevésbé feszül, kevésbé irritált).”
 • „A bőröm sokkal ragyogóbbnak és sugárzóbbnak látszik.”
 • „Az arcbőröm összképe harmonikusabb és kiegyenlített.”
 • 100% „Hidratáltabb a bőröm.”
A CINK-OXID, MINT FÉNYVÉDŐ

A Crete fizikai fényvédő fluid a bőr számára az egyik legfontosabb ásványi anyagot hordozza kizárólagos fizikai fényvédőként, a cinket. A cink-oxid enyhíti a bőrgyulladást, elősegíti a napozás utáni regenerálódást, a bőrproblémák gyors gyógyulását. Továbbá ez a cink-oxid, mint természetes fényvisszaverő hatóanyag biztosítja a fényvédelmet. A cink-oxid azon kevés fényvédő hatóanyagok közé tartozik, mely az FDA által is elfogadott aktív összetevője a napozókrémeknek.

A 30-as faktorszám eléréséhez speciális módon diszpergált cink-oxidot alkalmazunk, mely szemcseméretét tekintve továbbra sem nano. Ez az új formula biztosítja, hogy kevésbé fehéredjen ki tőle a bőr a magas koncentráció ellenére sem.

Így hat: amikor elsimítod bőrödön a fluidot, a cink-oxid részecskék a bőr legfelső részében elhelyezkedő szarurétegébe (stratum corneum) ülnek be, ahol ernyőként verik vissza az ultraibolya sugárzást, ezzel védve a bőrt a leégéstől és egyéb káros hatásoktól (bőröregedés, pigmentálódás, szabadgyök képződés).

Különlegessége (szemben több kémia fényszűrővel), hogy az UV spektrum széles skáláján képes védelmet nyújtani, további előnye, hogy nem szívódik be a bőrbe és nem jut a keringésbe. A nap UV sugár tartományából (UVR) az UVB (290-320 nm), az UVA (320-400 nm) éri el a Földet. Az UVC sugarakat az ózonréteg elnyeli. A cink-oxid véd a leégésért felelős UVB-sugárzástól és a bőr öregedését okozó UVA sugaraktól. Sajnos a bőrrák kockázatát mindkét típusú ultraibolya sugárzás indukálja.

Milyen élmény fog várni?
IllatParfüm és illatmentes.
TextúraFolyékony állagú fényvédő. A cink-oxid szemcsék nem jelennek meg látható módon.
Zöld megoldásÜveg flakonját szelektív hulladékgyűjtőbe helyezheted.
TOP HATÓANYAGOK
BARNA ALGA (MARINE BAMBOO™)
 • Élőhelyének a fő jellegzetessége, hogy abban az óceáni mélységekben, ahol tartózkódik (50-60 m-en) óriási kékfény behatásnak van kitéve. Ezekbe a mélységekbe a látható fénynek már csupán a kék tartománya jut le (ezért is látjuk kéknek a tengereket). Ezért saját maga védelme érdekében termel olyan anyagokat, melyek segítenek a készítményben minket is a kékfény elleni védekezésben (fucosterol, phyco-carotenoidokban, phyco—béta- carotine).
 • Csökkenti az egyébként kékfény hatására felszabaduló kollagén bontó enzimek mennyiségét (26 %-kal csökkenti az MMP1 bőr kötőszöveti rostjait bontó enzim mennyiségét, mely kékfény hatására fokozottan termelődik a bőrben. A Marine Bamboo hatása ezáltal olyan mértékű, mely közel áll a kékfény sugárzástól mentes állapothoz).
 • 40 % -kal javítja az elasztin termelést.
 • Képes arra, hogy a kékfény besugárzás után zavart szenvedett fibroblasztok működését helyreállítsa.
 • Ő egy igazi nyertes. Innovációját a szakma nemzetközileg is elismerte, 2018-ban Zöld összetevő Bronz fokozatot nyert az In-cosmetics global világkiállításon.

HELIOPURE SKIN®
 • A tengerek, óceánok univerzuma olyan csodálatos élőlényeknek ad otthont, amelyek a rendkívüli körülményekhez alkalmazkodva különleges képességekkel vértezték fel magukat az életbenmaradáshoz. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a rohamtempóban fejlődő biotechnológiai eljárásoknak köszönhetően a vízi növények páratlan erejét is felhasználhatjuk bőrünk védelme érdekében.
 • A pre- és anti-aging területén az egyik legújabb innováció a HelioPure® Skin nevű hatóanyag, amelyet a Phaeodactylum tricornutum nevű mikroalga kivonatából állítanak elő, és bio jojobaolajban stabilizálják.
 • Jótékony hatásai:
  • Fényvédelem
  • Optimális bőr barrier biztosítása
  • Hiperpigmentáció kezelése
  • Megőrzi az extracelluláris mátrix fehérjeszálak integritását
  • Növeli az elasztinszintet
  • Növeli a bőr nettó, bruttó és biológiai rugalmasságát
OLÍVA OLAJ
 • • A Crete fényvédő fluid alapvetően alacsony olajtartalmú, viszont a barrier épsége és egészséges működése érdekében egy cseppnyi krétai organikus, extra szűz olíva olajat rejt magában.
 • • Az apró olívabogyóba annyi tápanyag szorul, hogy bőven rászolgált a szuperélelmiszer címre. Remek hír, hogy ezek a csodás alkotóelemek nagyban felszívódnak a bőrödbe is.
 • • A legjelentősebb hidratáló olajsav és antioxidáns fitoszterol tartalmú olaj.

A „folyékony arany” Homérosz így nevezte az olívaolajat, mely az ókorban a Földközi-tenger népeinek több volt, mint puszta élelmiszer: kifogyhatatlan forrása a varázslatoknak és csodáknak, a hatalmas vagyonnak és erőnek. Amellett, hogy élelmiszerként fogyasztották, az olívaolajat vallási rítusoknál, gyógyszerek alapanyagént, lámpaolajként, szappan készítésére és a bőrápolására is használták. Az olajág régóta a béke szimbóluma is. A Biblia özönvízről szóló részében egy olajágat tartó galamb jelenti a megmenekülést.

PHOTOBIOM®

A gránátalma fitolipid frakcióiból, valamint a gyapot sejtfaktoraiban gazdag plazmájából készült biológiai fényvédő. Bronz elismerést kapott az In-Cosmetics Global Dél-Korea kiállításon az innovatív zóna legjobb összetevőjeként, ezzel európai hatóanyagként lesöpörve számos dél-koreai hatóanyagot. A Photobiome a tesztek alapján:

 • A pigmentációt vizsgálva a Photobiome hatására 28 nap alatt 8,6%-kal, 56 nap alatt 10%-kal világosabbá vált a bőr.
 • 28 nap alatt 8%-kal, 56 nap alatt 10%-kal javított a fénykárosodott bőr feszességén, míg a rugalmasságát 6%-kal, valamint 9%-kal növelte.
 • Az egyenetlen bőrfelület 28 nap, majd 56 nap elteltével 5-12,3%-kal és 7-15,3%-kal simábbnak bizonyult.
MATILOOK®
 • Exkluzív birs kivonat, melynek bizonyított ereje a pórusok összehúzásában ill. nevéből adódóan a bőr mattításában rejlik.
 • Már egy óra alatt láthatóan halványítja a pórusok láthatóságát!
 • A használat után 4 órával 19 %-kal csökkenti a bőr olajos fényét a placebo termékhez képest.
 • Segítségével a bőr komfortja, komplex érzete javul.
 • Ugyanakkor nem olajos, kombinált bőrnél nem alakít ki bőrszárazságot, sőt éppen ellenkezőleg, ez a csodás birs hidratáló képességgel is bír.
LIKOPIN KONCENTRÁTUM
 • A likopin többek között a paradicsom színanyaga (de pl. a csipkebogyó piros színét is ez adja), a karotinoidok közé tartozik. Erőteljes antioxidáns, amely szembeszáll a szabadgyökökkel és véd a nap káros hatásaitól, ezáltal csökkenti a a bőr napfény hatására történő öregedését.
SunBoost ATB Natural
 • Természetes innovatív fényvédő booster, mely biológiai hatásfokozóként megsokszorozza a cink-oxid által garantált fényvédelmet. A segítségével ugyanannyi fizikai filter mellett magasabb faktorszám érhető el, így garantálva a terméknek egy kellemesebb és könnyedebb textúrát.
Photobiom
Photobiom
Photobiom
A MARINE BAMBOO® hosszútávon akár 40 %-kal is fokozhatja a bőr elasztikusságáért felelős elasztin termelését a kontroll csoporthoz képest.
Nagyító alatt – nincsenek titkaink

Összetevők: tisztított víz, cink-oxid, kókusz szilikon, C13-15 alkán (természetes), természetes faktorszám fokozó, poligliceril-4-oleát (természetes), poligliceril-3-poliricinoleát (természetes), barna alga kivonat, Photobiome, poligliceril-2-dipolihidroxi-sztearát (természetes), Matilook, magnézium-szulfát, olíva olaj (BIO), hidrogénezett olíva olaj szteril-észter, HelioPure Skin, trihidroxi-stearin, arabmézga, xantán, likopin kivonat, benzil-alkohol, dehidro-ecetsav

Ingredients: Aqua, Zinc Oxide, Coco-Caprylate, C13-15 Alkane, SunBoost ATB Natural (Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Bisabolol), Polyglyceryl-4 Oleate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Marine Bamboo™ (Caprylic/capric triglycerides, Himanthalia elongata extract), Photobiome® (Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Extract, Punica Granatum Seed Extract, Glycerin, Trehalose, Pentylene Glycol, Fructooligosaccharides, Aqua, Phytic Acid), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Matilook® (Glycerin, Aqua, Cydonia oblonga leaf extract, Citric acid), Magnesium sulfate, Olea Europaea Oil (BIO), Hydrogenated Olive Oil Stearyl Esters, HelioPure Skin® (Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, Phaeodactylum tricornutum extract, Tocopherol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil), Trihydroxystearin, Acacia senegal gum, Xanthan gum, Solanum lycopersicum fruit extract, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid

BIO: ökológiai gazdaságból származó.

Figyelem! Még a természetes összetevők is okozhatnak allergiát!