Nálunk még a vivőanyag is hatóanyag
Szeretném, ha tudnád, hogy a legtöbb forgalomban lévő hagyományos arckrém hatóanyag tartalma 5 % alá esik, mivel a víz, a mesterséges emulgensek, segédanyagok és a lágyítószerek (ami legtöbb esetben kőolajszármazék) nem rendelkezik biológia hatással. Legjobb esetben bőrsemleges, de sajnos legtöbb esetben inkább irritáló hatásúak.
Hogy lehet akkor az, hogy a készítményeink valódi hatóanyagkrémek legyenek 60- 80 vagy akár 100 %- ban?
✔️ A bőr, mint legnagyobb szervünk tudományos szinten történő ismerete elengedhetetlen a magas minőségű kozmetikumok előállításához. Bőrön keresztüli felszívódás vizsgálatokkal képesek vagyunk 1-1 aktív hatóanyag koncentrációját maximalizálni készítményeinkben.
✔️ Az általunk használt emulgens (ami segítségével, jól beszívódó, lágy krémeket készítünk) olívaolajból származtatott, a mesterséges emulgensek esetén fellépő irritáló hatással szemben ez egy hidratáló, tápláló összetevő, mely elősegíti a krémben foglalt bőrazonos molekulák legjobb hasznosulását. Tehát már maga a segédanyag is funkcionáló összetevő.
✔️ A krémjeink vízfázisait gyakran bio virágvizekre, gyógynövény hidrolátumokra cseréljük, ezzel növelve a biológiai hatást kifejtő összetevők százalékos arányát.
✔️ Ismerjük a növények szinergiáját, tehát úgy kombinálunk 1-1 növényi kivonatot, hogy azok egymás hatását fokozzák, erősítsék.
✔️ Célunk olyan természetes "segítő" molekulák alkalmazása krémjeinkben, melyek megnyitják a bőrsejtek közötti réseket és ezáltal előidézik a hatóanyagok beszívódását a bőr mély rétegeibe.
✔️ Kutatásokat végzünk a bőr szerkezetébe leginkább beépülő biohatóanyagok feltérképezésére, ilyen sejtszinten beépülő vázfehérje a ceramid, mely a Voyage Ceramid Night éjszakai arckrémben foglal helyet, vagy a sejtek szintén biológiai hatást kifejtő, a bőrt "felébresztő" kétfázisú hialuronsav komplex a Voyage Kétfázis Hialuron nappali arckrémben.
Az igazság az, hogy ezeket a szaktudáshoz kötött lépéseket bármilyen fárasztó és nehéz is, nem lehet kihagyni. Ettől lesz valami nem középszerű, hanem magas színvonalú, nem tömegtermék.