A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Nyári intim kozmetika: 10 jótanács, amit érdemes megfogadnod

Nyári intim kozmetika: 10 jótanács, amit érdemes megfogadnod

A nyári hőség, a strand, az uszoda bizony nem csak a mi barátunk. A nedves, meleg környezetben a baktériumok és a gombák is nagyon jól érzik magukat, így nyáron az intim fertőzés veszély megelőzésére fokozottan oda kell figyelnünk. Úgy tűnik ezt a magától értetődő témát nem kell boncolgatni? Sajnos a nyáron gyógyszertárba betérő segítséget kérő sok kétségbeesett nő nem erről árulkodik! Beszéljünk hát erről a „kényes”? témáról!

1. Mindig zuhanyozz le, amint kijössz a medencéből, legyen saját tiszta törölköződ, lehetőleg még a családtagjaidét se használd! Szaunázáshoz is biztosíts külön fürdőlepedőt!

2. Alapvető, hogy sose üljünk rá a nyilvános wc-re! Ha nem lehet kihagyni az érintkezést, legyen nálad wc ülőke fertőtlenítő kis spray (gyógyszertárban kapható). Ezek viszonylag gyors behatású szerek, de azért figyeljünk a hatóidőre, mert a baktériumok elpusztítása sem két másodperc.

3. Vigyázzunk a hüvelyflóra egyensúlyára, mert annak felborulása könnyen fertőzéseket eredményezhet. Ezt többek között a nem megfelelő kozmetikum használat, az intim tisztálkodás elmulasztása, antibiotikum szedés, túl gyakori hüvelyöblítés, klóros uszoda víz, finomított szénhidrát gazdag étrend, lúgos szappan használat okozhatja.

Legyen a napi rutinod része a Kamillabio Intim tisztító hab, mely természetesen, szappanmentesen és gyengéden tisztít, az összetevők tökéletesen harmonizálnak a női test igényeivel. PH egyensúlyra törekszik, vagyis biológiai forrásból származó tejsav tartalmánál fogva segít fenntartani és visszaállítani az intim területek természetes savas közegét.

A tejsav létfontosságú az intim területek védelme végett, a savas kémhatás segít távol tartani a kórokozókat.

4. Ha visszatérő panaszaink vannak, vagy sokszor fordul elő a hüvely gyulladása, a tisztító hab mellé preventív jelleggel beszerezhetünk gyógyszertárban kapható lactobacillus tartalmú hüvelykúpot. Nyáron hetente 1-2 alkalommal érdemes ilyen készítményt használni, hogy megelőzzük a fertőzések kialakulását. Jóválasztás lehet még a hialuronsav, teafa és aloe vera tartalmú Cikatridina hüvelykúp. Ez a hámsérüléseket is gyógyítja, így a kórokozók nehezebben tudnak megtelepedni.

5. Az intim területek szőrtelenítését legalább 24 órával a strandolás előtt végezzük el. A mikrosérülések fokozzák a fertőzések kialakulásának kockázatát.

6. Nyáron különösen figyelj arra, hogy a feszes, műszálas fehérnemű helyett, kizárólag jól szellőző pamut fehérneműt hordjunk. Tanga helyett válasszunk franciát! ;)

7. Menstruáció alatti strandolások során használjunk probiotikus tampont (Ellen), mely segít csökkenteni a menstruáció ideje alatt amúgy is fenyegetőbb fertőzéseket.

8. Legyen nálad váltó fürdőruha! A nedves fürdőruhát ne hagyjuk magunkon, egyrészt a klóros víz, a hozzátapadt kórokozók, de a felfázás veszély miatt se! 

9. Ne üljünk le fürdőruhában más törölközőjére!

10. Sokszor azt hihetjük, hogy a természetes vizek nem jelentenek veszélyt. A tenger a legkevésbé kockázatos közeg, de bizony hazánk tavai esetén is figyelemmel kell lennünk, a homokos vízzel is könnyen kórokozók kerülhetnek be szervezetünkbe.

Remélem tudtam segíteni Neked is, 

Ildikó

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog