A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Seaesta pakolás

A tenger regeneráló ereje
Elérhetőség: Készleten
Várható szállítás: 2024. június 17.
Kiszerelés: 100 ml

Az év dentálhigiéniai terméke kategória olvasói díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr hajápoló kategória olvasói díj nyertese!

A legjobb bio- és/vagy natúr smink kategória zsűri díj nyertese!

 

Leírás és Paraméterek

SZIESZTA A BŐRNEK ÉS LÉLEKNEK

A tenger regeneráló ereje duplán mutatkozik meg bőrnyugtató, kipirosodást gátló, hidratáló pakolásunkban.

Egyrészről a professzionális Borealg® organikus barna alga siet az irritált, heges bőr regenerálására, másfelől pedig a Mediterrán tengervíz kivonat segít feltölteni ásványi anyagokkal az élettelen kültakarót. A bőrpír csökkentésében továbbá a díjnyertes Redyless® is jeleskedik, az aknés bőrtüneteket pedig a Teflose® aktív igyekszik csökkenteni. Mindezeket az értékes hatóanyagokat egy kék agyaggal dúsított ceramidokban gazdag zabolajos alapba ültettük bele, melyet megspékeltük az érzékeny bőr számára elsőrangú ázsiai gázló (CICA)- és ligetszépe olajjal.

 
 
Milyen bőrre?
 • Kozmetikai beavatkozáson (hámlasztáson, tisztításon, mikrodermabrázión, hidroabrázión) átesett bőr nyugtatására.
 • Rozáceás, kipirosodásra hajlamos bőrre.
 • Extrém igénybe vett bőrre (hideg időben vagy szennyezett levegőben sokat tartózkodik).
 • Pattanásnyomok hegkezelésére.
 • Érett, napkárosodott bőr megfiatalítása.
 • Aknés, pattanásos bőrre.
 • Férfi arcbőr pakolásának.
 • Érzékeny bőrre: kényelmetlen, folyamatos irritációk, szárazság, kipirosodás, húzódó bőrérzet esetén. A sérült bőrvédelem helyreállításával a panaszok enyhülnek, vagy akár meg is szűnnek.
Így használd a pakolásod!

Vidd fel a Seaesta pakolást ecsettel a kezelendő területre (arc, nyak, dekoltázs), majd 10-15 perc elteltével melegvizes szivaccsal távolítsd el a felesleget!

 
Milyen élmény fog várni?
IllatMivel megcseppentettük egy kevés kókusz kivonattal, ezért a tengerparti életérzést juttatja eszünkbe.
TextúraKrémes, szemcsementes, könnyen felvihető pakolás.
Zöld megoldásA Magister, mint független, hazai középvállalkozás támogatásával nem csak a fuvarozás terhét csökkentheted, de hozzájárulhatsz a környék fejlődéséhez is. Érdemes tudni, hogy a gyártótól közvetlenül vásárolt termék mindig alacsonyabb ökológiai lábnyomot jelent, ill. a manufaktúrák mindig kisebb energiafelhasználással működnek, mint a nagy gyárak.
Hoppá! A Magister- Séance termékekben a nem fenntartható forrásból származó, előállításukkor nagy mennyiségű üvegházhatású gázt termelő kőolajszármazék lágyítószereket olyan bőrazonos lipidekben gazdag, kisebb ökológiai lábnyomot is jelentő növényi olajokkal helyettesítjük, mint ebben a termékben a zabolaj.
TOP HATÓANYAGOK
REDYLESS®

A bőr nyugtatásáról és a rosaceas bőr tüneteinek mérsékléséről a díjnyertes Redyless® is gondoskodik.

2016.-ban az In-Cosmetics Global kiállításon az Innovációs hatóanyagok között hatalmas elismerésre méltó BRONZE kitüntetést nyert!

Azt már régóta tudjuk, hogy a bőr irritációra való hajlamának okai igen sokrétűek, azonban nemrég napvilágot látott, hogy az érzékeny bőrűeknél változások figyelhetőek meg a bőr idegvégződéseiben és a keratinocitákban található TRPV-1 receptorokban (Transient Receptor Potencail Vanilloid 1). Az érintett egyének TRPV-1 receptorai rendkívül érzékenyek, így több, bőrápolásban használt szer is erőteljesebben ingerli őket.

Azoknak, akiknek érzékeny a bőre, egyrészről kerülni kell a kozmetikumok „gyanús” összetevőit, mint pl. a paraben mentes alternatívaként gyakran használt fenoxietanolt, melyről bizonyított, hogy a TRPV-1 receptor aktiválója, ezáltal ugyanúgy bőrpírt okoz, mint az erőspaprika hatóanyaga, a kapszaicin, mely forróságot és csípő érzést okozó hatása szintén ezen a receptoron mediálódik, másrészről pedig érdemes TRPV-1 receptor gátló hatóanyagot beépíteni a bőrápolásba.

A REDYLESS® (természetes glikolizált származék, amelyet szacharózból kinyert glükóz piperonil-alkoholra történő transzferreakciójával állítanak elő biotechnológiai úton) számos támadásponton igyekszik csökkenteni az érzékeny bőr hiperreakcióit, mely közül az egyik legfontosabb, hogy a TRPV1 receptor antagonistája, tehát legátolja a receptort és ezáltal a bőrpír képződést is. Megakadályozza továbbá, hogy a hőmérséklet ingadozások hatására kipirosodjon a bőr, ill. az élelmiszerek által kiváltott flush-t is.

TEFLOSE®

Innovatív professzionális, bakteriális fermentációval előállított poliszacharid molekula, mely a modern akné ellenes terápiának alapköve, bizonyított hatásaival ennek a jövőjét fogja képezni.

Lényegében arról van szó, hogy egy láthatatlan, antibakteriális védőréteget húz a bőrre, mely gátolja a pattanáskeltő, gyulladáskeltő baktériumok megtapadását, miközben a saját mikrobiomot (jótékony, nélkülözhetetlen mikrobióták összessége) támogatja. Ez összességében egy általános és természetes gyulladásgátlásban nyilvánul meg.

Profi bőrápolóknak, kozmetikusoknak:
In vitro teszt során bizonyítást nyert, hogy a Teflose® milyen mértékben csökkenti a bőrfelszínen való bakteriális megtapadást (adhézió). Ennek az eredménynek in vivo is következményei lettek (pl. csökkentette a viszketést és a bőrpírt), hiszen, ha nincs megtapadás, nincs bőrprobléma. A Teflose® -nak ezt a bőrvédő hatását atópiás dermatitisben is kihasználják.

 • -48%-kal csökkentette a Propionibacterium acnes,
 • -28%-kal csökkentette a Staphylococcus aureus, és
 • -24%-kal csökkentette a Staphylococcus epidermidis adhézióját.
ZABOLAJ

Nem komedogén, hidratáló, ceramidokban gazdag speciális zabolaj (Oat Lipid E), mely kísérletileg igazolt mitesszer és akné ellenes hatással bír. Kiváló bőrpuhítója a szeborreás bőrnek.

Hatóanyagspektruma azért is egyedülálló, mivel a lipid barriert építő valamennyi zsíranyagot magában hordozza: koleszterint, szterolokat, ceramidokat, foszfolipideket és esszenciális szabad zsírsavakat (pl. linolsavat).

Az Oat Lipid E teljes ceramid tartalma 1.49%, mely nem csupán kiemelkedően magas a növényi olajok között, de elmondhatjuk, hogy egyedülálló módon 5 -féle ceramid-típust is magában foglal.

Specifikus és lenyűgöző antioxidáns profillal bír:

 1. Lipidjei oxidációtól természetes antioxidánsokkal védettek a ferulinsav és kávésav által.
 2. Rendkívül gazdag tokotrienolokban: olyan E-vitamin izomerek, melyek in vivo vizsgálatok szerint is sokkal hatásosabbak az oxidatív stressz elleni küzdelemben, mint a tokoferolok. Az E-vitamin tokotrienol formában 40-szer erősebb és hatékonyabb bizonyos betegségek helyreállításában, ezért "High Potency" E-vitaminnak is nevezik (magas potenciájú természetes E-vitamin).
 3. Megakadályozza a bőrlipidek UV által kiváltott peroxidációját.
 4. Az Oat Lipid E stabilizálja a formulában résztvevő többi olajkomponenst is.
BOREALG®

Az óceán regeneráló ereje! Az egyedülálló organikus barna alga kivonat Franciaország legnyugatibb csücskénél, kizárólag a Bretagne- félsziget partjainál tündököl az óceán mélyén.

Az alga egyedisége abban rejlik, hogy képes a zord téli időszak viszontagságihoz, az akár 10 méteres, erősen becsapódó hullámokhoz alkalmazkodni. Ezek a kellemetlen erők az algában egy nagyfokú stresszhatást eredményeznek, mely hatalmas oxidatív károsodást okoz. Ezért saját maga védelme érdekében kifejlesztett egy egyedülálló, hatásos regeneráló és sejtvédő rendszert. Ennek köszönheti egyébként meglehetősen hosszú (10-20 év) élet idejét, mely a laminária fajok esetén valóban egyedülállónak tekinthető (átlag 3 évet élnek).

Ezeket a csodás hatásokat hordozó bioaktív molekulák (pl. fucoszterolok) olajos környezetben kinyerhetőek az algából, így bőrre gyakorolt szerepük vizsgálata az utóbbi évtizedben nagy hangsúlyt kapott. Számos ponton bizonyítást nyert erejük, pl: a bőrpír csökkentés (pl. rosaceában) vagy a bőr nyugtatása terén.

Az energia termelő sejtszervecskék (ún. mitokondriumok) aktivizálása végett elismert anti-aging alga-hatóanyagról is beszélünk, hiszen felveszi a harcot az idővel és az apró ráncokkal is, sőt energetizáló hatással is bír az érzékeny szemkörnyékre.

ÁZSIAI GÁZLÓ OLAJ (CICA)

Az ázsiai gázló (= Pegaga, CICA) az Indiai Óceán trópusi szigetein őshonos, melyet a helyiek az életet meghosszabbító növényként tisztelnek, méghozzá adaptogén (fokozza a szervezet ellenálló képességét a stresszel szemben) hatása végett.

Indiában ezt az Ayurvéda gyógymódban használt növényt tigrisfűnek is nevezik, mert megfigyelték, hogy a bengáli tigrisek harc után szerzett sebeikkel ott hemperegnek, ahol ez a növény terem.

A CICA-krémek összetevője.

Legfontosabb hatásai: bőrszövet regeneráló, segíti a sebek gyógyulását.

Frissítő, keringés serkentő, vízelvezető (szemkörnyék ápolásban igen kedvező).

Serkenti a kollagén termelést, ráncmegelőző.

A modern fitoterápiában egyébként a bőrtünetek kezelésén túl vénás panaszok esetén alkalmazzák megalapozottan.

MEDITERRÁN TENGERI ÁSVÁNY

Ásványi anyagokkal tölti fel a bőrt (nátrium, magnézium, a kalcium vagy a kálium), melyek segítik a normál bőrfunkciókat (sebgyógyulás, regeneráció, hámosodás, faggyútermelés).

Rendkívüli tonizáló. Az általunk használt kivonat nyomelem és ásványianyag összetétele és koncentrációja teljes egészében azonos a Mediterrán tengervízzel.

Mivel ez a „tengervíz” nem a Mediterrán tengerből nyert, hanem annak ásványi anyag összetétele alapján olasz laboratóriumban fejlesztett, ezért tiszta, steril és szennyeződésektől mentes, sőt a mikroműanyag tartalomtól sem kell tartani.

LIGETSZÉPE OLAJ

Különleges zsírsavszerkezete miatt értékes, 75% linolsavban gazdag (omega-6 zsírsav: esszenciális, vagyis létszükség, de csak kívülről tudjuk bevinni, tehát táplálkozással vagy bőrön át, az immunrendszer megfelelő működésében, gyulladáscsökkentésben játszik szerepet).

Valódi kincs, regeneráló és ráncellenes olaj, lassítja a bőröregedés folyamatát és visszaadja a bőr hajlékonyságát.

KÉK AGYAG

Adalékanyag mentes gyulladáscsökkentő tiszta kék agyag, melynek kivételesen magas az ásványi anyag tartalma, ezáltal egyes források még pikkelysömör és ekcéma esetén is javasolják a kék agyag használatát.

Fő összetevője a lazurit, melyet a lapis lazuli nevű kék drágakő is magában rejt.

Öregedő fibroblasztokon végzett in vitro vizsgálat kimutatta, hogy a BOREALG® jelentősen, +239%-kal stimulálja a leptin gén receptort, melyről ismert, hogy a szöveti regenerációhoz nélkülözhetetlen.
Nagyító alatt – nincsenek titkaink

Összetevők: tisztított víz, tengeri ásvány kivonat, kék agyag, kókuszolaj (bio), Ollivem emulgens, Borealg®, Teflose®, zabolaj (Oat Lipid E), Redyless®, Urea, napraforgó olaj, CICA kivonat, ligetszépe olaj, természetes illatanyag, cetil-alkohol, benzil-alkohol, dehidro-ecetsav, nátrium-fitát, arabmézga, xantán, nátrium-hidroxid

Ingredients: Aqua, Sea salt extract/ Mediterranian Sea minerals (Aqua, Sea salt extract, Citric acid, Sodium benzoate, Potassium sorbate) Blue Clay (Kaoline, Lazurit, Ultramarine), Cocos Nucifera Oil (BIO), Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Borealg® (Caprylic/capric triglycerides, Laminaria Hyperborea extract), Teflose® (Propanediol, Aqua, Rhamnose, Glucose, Glucuronic acid), Avena sativa (Oat) Kernel Oil, Redyless® (Propanediol, Aqua, Piperonyl glucose), Urea, Helianthus annuus seed oil, Centella asiatica extract, Oenothera Biennis Oil (BIO), Parfum (natural), Cetyl alcohol, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Sodium phytate, Acacia senegal gum, Xanthan Gum, Sodium hydroxide

BIO: Ökológiai gazdaságból származó.