A webáruház használatának megkönnyítése érdekében az oldalon cookie-kat használunk. Elfogadom :-)
Termékek Menü

Lehet neked is puha babatalpad

Lehet neked is puha babatalpad Nyakunkon a szandálos, papucsban szaladgálós nyári idő. Elárulom, hogyan segítheted sarkad és talpad épségét, hogy szívesen is viseld ezeket a lábbeliket! 

Nem csupán esztétikai probléma

A szép járás harmóniáját, a makulátlan megjelenést megzavarhatják a bőrkeményedések, melyek általában a nyomásnak, dörzsölésnek kitett területeken jelennek meg. De az erős szaruréteg megvastagodás nem csak esztétikai probléma, mivel az ebből adódó berepedezések nem csupán fájdalmasak lehetnek, de a hámsérüléseken keresztül baktériumok is kerülhetnek a szervezetbe, amelyek gyulladást, vagy súlyos betegségeket is okozhatnak.

A helyes lábápolás

15 perces lábáztatás után (ha hámsérülés van, a lábmosóba tehetünk kamillavirágot is) alaposan töröljük meg a lábunkat tiszta pamuttörölközővel.

Ezután a sarok megvastagodott bőrét habkővel, vagy sarokreszelővel távolítsuk el. Mindenképp kerüljük az éles eszközök használatát, melyek további sérüléseket okozhatnak (különösen cukorbetegség esetén, ahol a rossz sebgyógyulás miatt könnyen fekélyek is kialakulhatnak).

Vékony rétegben hidratáljuk a Magister Sarokpuhító balzsammal, hagyjuk beszívódni, vagy húzzunk vékony pamutzoknit.

A sarokpuhító balzsam rendszeres használatával a habköveket és reszelőket el lehet felejteni, mivel az alkalmazásával hosszútávon megelőzhető a bőrkeményedések kialakulása.

Mire figyeljünk a nyáron?

Talpunk, lábfejünk egészsége érdekében, a nyáron gyakori lábgomba elkerülése végett a következőket javaslom (lehet ezek evidensnek tűnnek, de mégis hajlamosak lehetünk figyelmen kívül hagyni):

  • a strandon nem csak a zuhanyzóban, de a betonon se járkáljunk mezítláb,
  • a homokos partokon ne lépkedjünk egymás lábnyomába,
  • lábfejünket és talpunkat tisztítsuk nyáron teafa olajos szappannal,
  • mindig alaposan töröljük szárazra a lábujjközöket is, 
  • ha viszketést, finom hámlást észlelünk kezdjük el a gomba ellenes kezelést minél előbb, mert így kezdeti stádiumban elkapva 2-3 hét alatt rendbe jöhet.
  • Ha tehetjük kerüljük a zárt, műbőr cipők használatát, ha nem, akkor használjunk izzadságmegkötő gyógyszertári hintőport,
  • végül ne járkáljunk mezítláb a szállodai padlószőnyegen se! 

Remélem hasznos infókkal szolgálhattam,

Ildikó

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog